Mevrouw Smit

Achter het bedrijf Mevrouw Smit Studiebegeleiding schuilt ook een echte mevrouw Smit. Léia Smit. Dat ben ik. Om maar eens lekker onbescheiden uit de kast te komen; dit vind ik van mezelf: veelzijdig en flexibel, zakelijk en intelligent, nieuwsgierig en doortastend, zorgend en bezorgd en altijd zoekend naar mogelijkheden om de wereld een stukje mooier en plezieriger te maken.

Bij LinkedIn sta ik te boek als docente en schrijfster. Docente omdat ik een bevoegd lerares Nederlands ben en jaren voor de klas heb gestaan, en schrijfster omdat ik een boekje heb gepubliceerd en Yvonne Kroonenberg mij haar collega heeft genoemd (en daar ben ik maar wat trots op!).

Maar ik ben veel meer dan dat...

Als gediplomeerd coupeuse heb ik naailes gegeven en voor cliënten maatkleding gemaakt, als administratieve slimmerik ben ik werkzaam geweest als Office Manager bij een organisatie-adviesbureau, met mijn Detex-diploma heb ik als 1e verkoopster mijn sporen nagelaten in een stoffenzaak, als Excel-deskundige heb ik een planningssysteem ontwikkeld voor een thuiszorgorganisatie, als eigenwijze doorzetter heb ik de reorganisatie van twee gefuseerde bedrijven gecoördineerd, in Coronatijd heb ik samen met een vriendin een onlineclub opgericht voor handwerkavonturiers en met mijn diploma van de opleiding voor startende vrouwelijke ondernemers was ik ooit van plan om voor mezelf te beginnen.

In 2015 kwam ik er eindelijk achter dat ik hoogbegaafd was; dat verklaarde onder andere waarom ik zulke brede interesses had en waarom ik uiteindelijk voor het onderwijs had gekozen...


In 2012 was het dan zover: het complete pakket aan levenservaringen en vaardigheden kwam bij elkaar in mijn praktijk voor studiebegeleiding: Mevrouw Smit. En ja,

Mevrouw Smit heeft dit jaar haar 10-jarig jubileum gevierd!

je veilig voelen

Passie

Wanneer het even niet zo goed gaat op school, dan kunnen daar nogal wat verschillende oorzaken voor zijn. Maar dat een leerling niet op de goeie plek zit, staat vast niet bovenaan dat lijstje. Immers, ze worden op die plek neergezet na een zorgvuldig wikken en wegen van een aantal deskundigen, toch? Wel is het zo dat als de resultaten gaan tegenvallen, de meeste studenten in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Die spiraal kun je doorbreken door ervoor te zorgen dat je zelfvertrouwen wordt hersteld. Hoe? Dat is mijn passie!

Studenten leren hoe je op de meest effectieve manier de lesstof kunt beheersen, zodat ze met een minimale inspanning een maximaal resultaat kunnen behalen. Dat dat ook op een prettige manier kan, dat kennis je wat te bieden heeft, en dat betere resultaten je ook een beter gevoel geven, dat wil ik ze laten ervaren.

Download GRATIS E-book

Missie

Het is mijn doel om zoveel mogelijk studenten  te motiveren om het meeste uit hun studie te halen. Vandaar dat ik ook online-trainingen heb ontwikkeld voor zowel de leerlingen (leren leren), als voor de ouders (leren leren leren).

En voor iedereen is er het gratis E-boek:
Help je kind studeren, met 10 slimme tips
Laat je naam en e-mailadres achter en ontvang het direct in je mailbox.

50%
Download GRATIS

Wat leerlingen ervaren

Ik heb erg veel aan de bijlessen gehad 

“Ik heb de bijlessen altijd als erg leuk ervaren, ik zag er nooit tegenop om naar de bijles te gaan. De stof werd goed en op een makkelijke manier uitgelegd met veel voorbeelden en herhalen. Ik heb erg veel aan de bijlessen gehad en ben ook zeer tevreden met het resultaat, want zonder de bijlessen zou ik nu niet over zijn naar Havo 5!”

Marthijn Haarsma
(HAVO 4, bijles wiskunde)
mijn cijfers voor Engels gingen omhoog

“Toen ik bij Mevrouw Smit kwam, gingen mijn cijfers voor Engels omhoog, en dat was ook de bedoeling, de uitleg die ze gaf was ook goed.

Alleen op de grammaticatoets had ik een 4 L dat was wat minder, en klassikaal was die ook heel slecht gemaakt. Maar gelukkig sta ik nu wel een dikke voldoende op Engels!”

Lisette Overdiep
(Havo 2, bijles Engels)
gezellig maar vooral erg leerzaam. 

“De bijlessen van mevrouw Smit waren altijd heel gezellig en leerzaam. Wij hebben veel aan de lessen van mevrouw Smit gehad.


Door deze lessen hebben we volgens ons nu een goede basis weten te leggen.

Wat misschien de andere keer anders kan, is het vele afdwalen in persoonlijke verhalen.”

Anna Hartsema
(Havo 4, bijles Engels grammatica)