Iedereen is welkom

Studiebegeleiding

Mevrouw Smit verzorgt studiebegeleiding; vooral in de vorm van bijles en als huiswerktraining. Daarnaast ben je hier ook voor afstudeerprojecten, portfolio's, of Nederlands leren als tweede taal, op de goeie plek.

Bij leren komt nogal wat kijken...

Wát moet je precies leren en wat is minder belangrijk? Hoe moet je het leren; uit je hoofd, moet je het kunnen toepassen of alleen maar begrijpen? Wat is de beste studie-techniek? Wat zijn er eigenlijk voor manieren om te leren en zijn die voor iedereen gelijk? En dan zijn er nog plannen, contextueel leren, focus, voorkeurstijlen, trial and error, rapporteren en wat te denken van faalangst?

Soms liggen de problemen maar bij 1 vak en zijn bijlessen voldoende om weer op het spoor terug te komen. Soms liggen de problemen dieper en biedt huiswerktraining uitkomst.

huiswerkbegeleiding

Wiskunde voor A'tjes !!

In de afgelopen 10 jaar heb ik veel bijles wiskunde gegeven, een vak waar ik van oorsprong helemaaal  niet zo in thuis was. Maar hé, hoe moeilijk kan het zijn? Onderbouw wiskunde heb ik zelf toch ook op school gehad? Dat dacht ik toen ik eraan begon. En wat blijkt? Ik als A-typje (goed in talen en creatieve vakken) heb een heel andere kijk op wiskunde dan de veel meer exacte B-docenten. Alsof ze een compleet andere taal spreken, zeg ik altijd. En wie kwamen er bij mij voor bijles wiskunde? Inderdaad, de A'tjes, kinderen die wiskunde niet verstaan. En verstaan is gewoon een ander woord voor begrijpen. Vraag een leerling die moeite heeft met wiskunde, wat hij (of zij) dan niet begrijpt, dan hoor je vaak: "Niks! Ik begrijp er helemaal niks van!"

Dus: spreekt je kind geen wiskunde, dan is ie bij mij aan het goede adres. 

Vertaald blijkt het vaak helemaal niet zo moeilijk te zijn...

Huiswerktraining

Huiswerk maken is lang niet voor iedereen zo simpel en vanzelfsprekend. Hoe onthou je in vredesnaam al die woorden, al die begrippen, al die formules en wat moet je met al die informatie? Wat doe je als je helemaal niet begrijpt hoe en wat je moet leren? En hoe kan het dat je zó je best hebt gedaan en toch onvoldoendes haalt op je toetsen?

Gelukkig kun je dat óók leren. Niet uit een boekje, want dan kom je hoogstwaarschijnlijk precies dezelfde problemen tegen als op school. Wel bij Mevrouw Smit. Die leert je hoe je je huiswerk het beste kunt plannen, op welke manier je brein de informatie opneemt, wat voor jou de prettigste manier van leren is (want nee, niet iedereen leert op dezelfde manier) en trucjes en technieken om je geheugen te trainen. We oefenen alles in de praktijk met je huiswerkopdrachten. En als bonus kan mevrouw Smit je ook nog helpen met de vakken die je lastig vindt.

Je krijgt persoonlijk les, dus je wordt niet afgeleid en krijgt letterlijk alle aandacht. Dat werkt het snelst en scoort het hoogst!
Je kunt kiezen uit 1, anderhalf of 2 uur in de week; wat voor jou het beste werkt!


studiebegeleiding helpt

Bijles 

Voor wie moeite heeft met een bepaald vak, geeft Mevrouw Smit ook bijles.

Dat doen we in series van 6 lessen. Vooraf stellen we een doel: wat wil je bereikt hebben na 6 lessen? Minstens een 7 op je volgende toets? Alle werkwoordsvormen foutloos kunnen schrijven? Een gesprekje kunnen voeren in het Engels? Een vlotte presentatie houden? Een achterstand (door ziekte bijvoorbeeld) wegwerken? Zo kunnen we echt meten wat de bijlessen opleveren.

Heb je eigenlijk altijd moeite met wiskunde of Frans (of een ander vak), dan kun je ook voor langere tijd wekelijks bijles blijven volgen.
En een combinatie van meerdere vakken is zelfs ook nog mogelijk!

Escape
Om een les succesvol te maken, is een voorwaarde dat het ‘klikt’ tussen docent en student. Mocht je na de eerste les het gevoel hebben dat die klik er niet is, dan mag je direct stoppen met de lessen. Ging het goed? Dan maken we de serie samen vol.

Wat leerlingen ervaren

Erg goed en ook nog gezellig
"Ik vond de bijlessen van Mevrouw Smit erg goed en ook wel gezellig ;-).


Als je uitleg over een bepaald iets wilt, geeft ze een duidelijke uitleg met voorbeelden! Ik ben heel erg tevreden over het resultaat. De bijlessen hebben hier goed aan bijgedragen."
Nynke Luinenburg
(Havo 4, bijles rekenen)
De bijles heeft mij erg geholpen
Ik vond het ook goed dat er eerst werd gekeken naar wat ik tot dan toe al kon, dat gaf mij zelf ook wat meer inzicht in waar ik stond. De lessen waren ook altijd duidelijk en gingen door tot ik het snapte. Ik vond het ook erg fijn dat we niet precies op het tijdschema liepen, maar dat we gewoon onze opdracht af konden maken."
Elske Koelma
(Havo 5, bijles scheikunde)
sfeervolle omgeving en hartelijk

“Ik ben, ondanks de korte duur, wel blij met de bijlessen voor wiskunde. Alleen denk ik dat ik meer gehad zou hebben aan examentraining, aangezien ik hulp voor mijn examens nodig had.”

Moeder: “Ik heb de intake als prettig ervaren; een goed en open gesprek. De begeleiding vond ik goed.”

Wessel Peckelsen
(Havo, bijles wiskunde)
geslaagde student

Examentraining

In de meivakantie is er voor de examenkandidaten de mogelijkheid om zich zowel mentaal als vakgericht voor te bereiden op de examens.

Heb je last van faalangst, stress of black outs tijdens je toetsen? Heb je alles supergoed geleerd, maar ben je bang dat je tijdens je examens alles kwijt bent en er niks van bakt? Kom dan naar de examentraining.

Wat kun je verwachten, hoe bereid je je voor, wanneer gaat het mis en hoe krijg je jezelf weer onder controle, dat zijn belangrijke onderwerpen waar we vooral praktisch mee aan slag gaan.

Maar ook gaan we examenstof van diverse vakken stevig oefenen, zodat je een goed beeld hebt van wat je te wachten staat en waar je eventueel nog aan moet werken!

Tijdens deze training wordt de lunch door ons verzorgd.